Šalát s údeným mäsom
29. 7. 2009
200 g uvareného mäsa
600 g v šupke uvarených zemiakov
100 g koreňovej zeleniny
1 malá kyslá uhorka
1 vajce
Na majonézu: 150 ml mlieka
1 žĺtok
1 lyžička mauzeny
1 lyžica oleja
soľ
horčica
ocot
250 ml kyslej pochúťkovej smotany
Mäso, ošúpané zemiaky, uvarenú zeleninu (mrkvu,zeler), uhorku i vajíčko pokrájame na rezančeky alebo na malé kocky. Všetko zmiešame, pridáme majonézu a necháme aspoň 1-2 hodiny odležať v chlade. Majonéza : Do hrnčeka dáme mlieko, soľ, žĺtok maizenu a za stáleho miešania uvaríme. Necháme vychladnúť, potom pridáme ocot, horčicu , olej ,smotanu.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.